zaterdag 2 januari 2021

Jhinga ka Kebab (Pakistan)

JHINGA KA KEBAB (GARNALENKEBAB)

500 gram gekookte, gepelde, fijngehakte garnalen
2 grote heel fijngesneden of geraspte uien
2 ontpitte fijngehakte groene chilipepers
4 uitgeperste teentjes knoflook
3 eetlepels fijngehakte peterselie
½ - 1 theelepel rode peper (naar wens)
½ - 1 theelepel zout (naar smaak)
2 afzonderlijk losgeklopte eieren
1 grote gekookte, geprakte aardappel
200 gram grof paneermeel
frituurolie


Meng alle ingrediënten door elkaar behalve 1 ei en het paneermeel en kneed tot een vaste massa. Vorm hiervan kebabs en rol die achtereenvolgens door het ei, het paneermeel en nog eens door ei en frituur ze. Het mengen kan ook in de keukenmachine.
Dit recept kan ook met gekookte witte vis, mosselen, zalm uit blik, tonijn of mengsels van garnalen, vis en mosselen gemaakt worden.

4 personen

gebied : Pakistan
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : De Pakistaanse keuken / Y. A. Coenders

Geen opmerkingen: