zaterdag 2 januari 2021

Letscho

LETSCHO

Deze prikkelende ratatouille met peper en knoflookworst is een heerlijke doordeweekse maaltijd.

2 rode paprika’s
2 groene paprika’s
2 gepelde vleestomaten
5 eetlepels olijfolie
2 gesnipperde grote uien
3 tenen knoflook, in fijne plakjes
4 kleine knoflookworstjes


Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten en de zaadjes. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit de olie in een braadpan en fruit de uien en de paprika’s in 5 minuten zacht onder regelmatig roeren. Voeg het knoflook toe en fruit het 2 minuten. Snijd de worstjes in plakjes en roer ze met de tomaten door de groenten. Laat het geheel 35 minuten afgedekt sudderen tot de groenten en de worst zacht zijn. Heet opdienen.
Serveersuggestie: Volkorenbrood en een gemengde salade passen hier uitstekend bij.
Variatie: Gebruik chorizo in plaats van knoflookworst. Haal het vel van de worst en doe de stukjes in de pan. Roer vlak voor het opdienen 2 eetlepels zure room door de letscho en verwarm hem langzaam zonder het geheel aan de kook te brengen.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 20 / 45 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Pittig & gekruid : Overheerlijke pikante recepten / redactie Renske de Boer

Geen opmerkingen: