zaterdag 2 januari 2021

Aubergineplakken in yoghurt

AUBERGINEPLAKKEN IN YOGHURT

Over het algemeen duurt het vrij lang voordat aubergine gaar is en absorbeert de groente vrij veel olie tijdens het bakken. Een ideale manier van bereiding is in de magnetron met een heerlijke combinatie van kruiden.

2 grote aubergines, in plakken van ½ centimeter dik
zout
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel chilipoeder
¼ theelepel koenjit
1 theelepel garam masala
1 groene peper in ringetjes zonder zaadjes
1½ deciliter volle yoghurt
vers gehakte koriander
paprikapoeder


Prik de aubergineplakken aan beide zijden in en bestrooi ze met zout. Laat het 30 minuten intrekken. Spoel de plakken af in een zeef en dep ze droog met keukenpapier. Verhit de olie in een magnetron vaste schaal 30 seconden in de magnetron op hoog. Voeg chilipoeder, koenjit, garam masala, groene peper en aubergine toe. Kook de aubergine 2 - 3 minuten afgedekt in de magnetron op hoog. Giet de yoghurt erover en laat hem 3 - 5 minuten intrekken. Strooi er verse koriander en paprikapoeder over. Serveer de aubergine warm of koud.
Serveersuggestie: Serveer de groente met knoflook- of kruidenbrood voor een lichte maaltijd of als salade als bijgerecht.
Variatie: Gebruik Griekse yoghurt in plaats van volle yoghurt voor een voedzamer en romiger gerecht.

4 - 6 personen

voorbereidings- / rust- / bereidingstijd : 10 / 30 / 2 - 4 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Pittig & gekruid : Overheerlijke pikante recepten / redactie Renske de Boer

Geen opmerkingen: