zaterdag 2 januari 2021

Kruidige sinaasappelsoep

KRUIDIGE SINAASAPPELSOEP

Soep is in sommige landen een voorgerecht en in andere landen een nagerecht. Koud is het een verfrissend gerecht, vooral wanneer hij op smaak wordt gebracht met zoetgeurende specerijen.

4 sinaasappels
4¼ deciliter verse sinaasappelsap
55 gram suiker
¼ theelepel kaneel
1 kruidnagel
¼ vanillestokje


Snijd de sinaasappels in partjes en haal met een scherp mesje het vel eraf. Leg ze in een diepe schaal. Doe het sinaasappelsap in een steelpan en meng suiker, kaneel, kruidnagel en vanille erdoorheen. Breng het mengsel aan de kook. Giet het in een zeef en meng het door de sinaasappelpartjes. Gooi de rest weg. Laat de soep 2 uur afkoelen in de koelkast.
Serveersuggestie: Serveer de soep met bolletjes sinaasappelijs.
Variatie: Gebruik rode grapefruit en grapefruitsap in plaats van sinaasappel. Vervang de kruidnagel door een opengesneden kardemompit.
Tip van de kok: De soep is het lekkerst en ziet er mooier uit als alle velletjes en pitten zijn verwijderd.

4 personen

voorbereidings- / afkoel- / bereidingstijd : 15 / 120 / 15 minuten

gerechtsoort : nagerecht

bron : Pittig & gekruid : Overheerlijke pikante recepten / redactie Renske de Boer

Geen opmerkingen: