zaterdag 2 januari 2021

Pasta met tonijnsaus

PASTA MET TONIJNSAUS

Dit is een snel en eenvoudig gerecht met tonijn uit blik, courgette, paprika, verse chilipeper en crème fraîche.

3 eetlepels olijfolie en een beetje extra
2 gesnipperde uien
4 gehakte teentjes knoflook
350 gram courgette, in blokjes
1 gele paprika, in reepjes
1 gehakte chilipeper
150 gram crème fraîche
400 gram uitgelekte tonijn uit blik
zout
versgemalen zwarte peper
gedroogde oregano
gedroogde tijm
350 gram pasta


Verhit op een laag pitje 3 eetlepels olie. Fruit uien en knoflook in 5 minuten glazig onder regelmatig roeren. Roer de courgette, paprika en chilipeper erdoorheen. Roer de crème fraîche en de tonijn erdoor en breng de saus op smaak met peper, zout, oregano en tijm. Laat hem 10 minuten sudderen; roer af en toe. Kook ondertussen de pasta in gezouten water met een beetje olie in 10 - 15 minuten al dente. Laat de pasta uitlekken en schep de saus erdoorheen.
Serveersuggestie: Garneer de pasta met verse basilicum en geef er een salade van tomaat met basilicum bij.
Variatie: De gele paprika kan worden vervangen door rode of groene. Gebruik gekookte garnalen in plaats van tonijn.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 15 / 20 minuten

gerechtsoort : pastagerecht

bron : Pittig & gekruid : Overheerlijke pikante recepten / redactie Renske de Boer

Geen opmerkingen: