donderdag 22 oktober 2020

Smoked Herring and Eggs (Gästrikland, Zweden)

SMOKED HERRING AND EGGS (BOKKING MET EIEREN)

Dit is een traditioneel smörgåsbord-gerecht uit Gästrikland. Dit is een kleine Zweedse provincie aan de Oostzeekust.

6 bokkingen, gefileerd en ontveld
3 eieren
zout
peper
1 eetlepel dille, fijngesneden
1 eetlepel bieslook, fijngesneden
1¾ - 2½ deciliter melk, of half melk half koffieroom


Leg de visfilets op de bodem van een beboterde ovenvaste kasserol. Kruid met niet te veel zout en peper en strooi er de dille en bieslook over. Klop de eieren met de melk (of melk met room), kruid het mengsel met zout en peper en giet het over de vis. Zet de kasserol 15 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven tot de eieren zijn gestold en de bovenkant licht gekleurd is.

6 personen

gebied : Gästrikland, Zweden
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Good food in Sweden, door Oskar Jakobsson, in Warme voorgerechten / Richard Olney

Geen opmerkingen: