zaterdag 24 oktober 2020

Kip met champignonsaus

KIP MET CHAMPIGNONSAUS

2 maïskolven
1 eetlepel suiker
200 gram champignons
1½ eetlepel citroensap
4 tomaten
6 kuikenbraadsticks
zout
peper
1 theelepel majoraan
3 eetlepels boter
1 zakje maderasaus
1½ borrelglaasje vieux
1 eetlepel koffieroom
paprikapoeder


Van maïskolven bladeren en draden verwijderen. In pan ruim water met suiker aan de kook brengen. Maïs in 15 minuten gaarkoken. Afgieten en laten afkoelen. In 8 stukken snijden. Champignons wassen, halveren en besprenkelen met citroensap. Tomaten wassen en halveren.
Braadsticks inwrijven met zout, peper en majoraan. In koekenpan boter verhitten. Kip in 7 minuten aan elke kant goudbruin bakken. Intussen schaal voorverwarmen. In steelpan met 2 deciliter water maderasaus maken volgens gebruiksaanwijzing op zakje. Vieux over braadsticks schenken. Braadsticks op warme schaal scheppen. In bakvet champignons 2 minuten zachtjes bakken. Maderasaus erdoor roeren. Van vuur af koffieroom en paprikapoeder toevoegen. Over braadsticks schenken. Garneren met maïskolf en tomaat.
Groentetip: kropsla met tomaat.

4 personen

voedingswaarde : 275 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip oktober 1980

Geen opmerkingen: