zaterdag 24 oktober 2020

Druivenspies

DRUIVENSPIES

½ gegrilleerd haantje
16 blauwe druiven (100 gram)
1 banaan
1 eetlepel citroensap
1½ eetlepel mandarijntjes (uit blik)
5 eetlepels mandarijnensap
¼ theelepel strooiaroma
1 pakje Mon Chou
5 eetlepels koffiemelk


Van kip vel en botjes verwijderen. Kip in 12 gelijke stukjes snijden. Druiven wassen en van trosje halen. Banaan pellen en in 8 plakjes snijden. Besprenkelen met citroensap. Achtereenvolgens aan 4 spiezen steken: druif, stukje kip, partje mandarijn, druif, stukje banaan, stukje kip, partje mandarijn, druif, stukje banaan, stukje kip en druif. Op bord leggen. Bestrooien met snufje strooiaroma. Besprenkelen met 2 eetlepels mandarijnensap. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. In kommetje Mon Chou fijnprakken. Koffiemelk en 3 eetlepels mandarijnensap toevoegen. Tot dipsausje roeren. Op smaak brengen met strooiaroma.
Op 4 bordjes spies leggen. Sausje apart opdienen.

4 personen

voedingswaarde : 280 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 2 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip oktober 1981

Geen opmerkingen: