zaterdag 24 oktober 2020

Mosselen met romige dipsaus

MOSSELEN MET ROMIGE DIPSAUS

1 kleine ui
3 worteltjes
½ bakje champignons (à 250 gram)
1 eetlepel citroensap
1 zak mosselen à 2 kilogram
1 zakje mix voor sladressing tuinkruiden (Duyvis)
1 deciliter witte wijn
1 ½ eetlepel maïzena
1 ½ eetlepel slagroom
1 teentje knoflook
zout
peper
takje peterselie


Ui pellen en in ringen snijden. Worteltjes schrappen, wassen en in plakjes snijden. Champignons wassen en in plakjes snijden. Besprenkelen met citroensap. Mosselen onder koud stromend water schoonborstelen. Geopende en kapotte exemplaren verwijderen.
Schaal voorverwarmen. In grote pan doen: ui, wortel, champignon, mix voor sladressing en wijn. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Mosselen erop leggen. Op hoog vuur 5 minuten koken tot mosselen open zijn. Af en toe omschudden. In kommetje maïzena met 2 eetlepels koud water tot glad papje roeren. Met schuimspaan mosselen in warme schaal scheppen. Al roerende maïzenapapje aan kookvocht toevoegen. Blijven roeren tot licht gebonden saus. Slagroom erdoor roeren. Saus op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Overdoen in 2 kommetjes. Peterselie erboven fijnknippen.
Groentetip: kropsla.
Eetwijze: Aan tafel mosselen uit schelp nemen en in sausje dippen.

4 personen

voedingswaarde : 230 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 15 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Tip oktober 1982

Geen opmerkingen: