donderdag 22 oktober 2020

Ansjovisfräs och böcklingfräs (Zweden)

ANSJOVISFRÄS OCH BÖCKLINGFRÄS (HACHEE VAN ANSJOVIS OF GEROOKTE BALTISCHE HARING)

De zogeheten Zweedse ansjovis is in werkelijkheid in gekruide pekel ingemaakte sprot. Ze zijn veel zachter van smaak dan de echte ingemaakte ansjovis.

5 Zweedse ansjovissen, sprotjes, of gerookte Baltische haringen, gefileerd en fijngehakt
1 grote gele ui, gesnipperd, of het wit van 1 of 2 preien, fijngehakt
30 gram boter
4 eieren, hardgekookt en grof gehakt
zwarte peper


Sauteer de ui of prei lichtbruin in de boter. Voeg de ansjovis en de eieren toe. Laat de hachee al roerend 2 minuten op een hoog vuur bakken tot hij door en door warm is. kruid met zwarte peper en dien onmiddellijk op.

4 personen

gebied : Zweden
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Swedish Smörgåsbord, door Tore Wretman, in Warme voorgerechten (Praktisch koken) / Richard Olney

Geen opmerkingen: