zaterdag 26 september 2020

Avocado gevuld met komkommersalade

AVOCADO GEVULD MET KOMKOMMERSALADE

¼ komkommer
4 eetlepels sinaasappelsap
3 eetlepels mayonaise
1 theelepel fijngehakte dille
zout
cayennepeper
50 gram gepelde garnalen
1 rijpe avocado
2 sinaasappelpartjes
2 toefjes dille


Schil de komkommer en snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ centimeter. Meng het sinaasappelsap met de mayonaise, de dille, zout en cayennepeper. Roer de garnalen en de stukjes komkommer erdoor.
Halveer de avocado. Verwijder de pit. Zet de halve avocado’s op 2 kleine bordjes en schep de komkommersalade erin en erop. Garneer met de plakjes sinaasappel en toefjes dille.
Lekker met warme toast.

2 personen

voedingswaarde : 320 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 5 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Menu 7 september 1994

Geen opmerkingen: