zondag 27 september 2020

Gamba's uit de oven

GAMBA’S UIT DE OVEN

1 citroen
8 ongekookte grote gamba’s (550 gram)
zout
peper
4 eetlepels olijfolie
30 gram groene olijven met piment
2 teentjes knoflook
4 eetlepels gehakte peterselie


Oven voorverwarmen op 240°C. Van citroen 2 schijfjes snijden. Rest uitpersen. Gamba’s pellen, zwarte arm op rug verwijderen. Gamba’s met zout en peper bestrooien en met 2 eetlepels citroensap besprenkelen. Over 2 ovenvaste schaaltjes verdelen. Olie verhitten, olijven en uitgeperste knoflook toevoegen. Zout en peper erbij. Op gamba’s scheppen. In midden van oven 10 - 15 minuten bakken. Voor serveren met peterselie bestrooien. Garneren met schijfjes citroen.
Lekker met stokbrood en tomatensalade.

2 personen

voedingswaarde : 490 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Tip Culinair september 1993

Geen opmerkingen: