BLADERDEEGTAARTJE MET GEITENCAMEMBERT
6 eetlepels olijfolie
1 ui, in stukjes
3 tenen knoflook, fijngehakt
750 gram rijpe tomaten
2 deciliter stevige rode wijn
1 grote courgette in stukjes
zout
peper
50 gram pecannoten
boter om in te vetten
4 plakjes bladerdeeg
4 eetlepels Parmezaanse kaas
250 gram geitencamembert, in repen
1 bos basilicum, grof gehakt
Verwarm de oven voor op 175°C. Verhit wat van de olie en bak de ui, knoflook en tomaten enkele minuten. Voeg de wijn toe en laat het op zacht vuur sudderen. Smoor de courgette enkele minuten in wat olie en breng op smaak met zout en peper. Laat daarna goed uitlekken in een zeef of vergiet. Meng de courgette met de pecannoten. Vet 4 eenpersoons ovenschaaltjes in met boter en leg in elk schaaltje een plak bladerdeeg. Bestrooi elk plakje met een eetlepel Parmezaanse kaas. Verdeel de courgettes en noten over de schaaltjes en leg de geitencamembert er bovenop. Bak ze in 20 minuten goudbruin in het midden van de oven. Maak ondertussen de saus af. Pureer de tomaten met een passe-vite of staafmixer. Doe terug in de pan en voeg basilicum, peper en zout en nog een scheutje olijfolie toe. Laat het inkoken tot de taartjes klaar zijn. Serveer de saus naast de taartjes.
4 personen
voedingswaarde : 625 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 30 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Sla etcetera mei/juni 2001
zondag 31 mei 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten