KRUIDIGE LEKKERBEKJES MET TARTAARSAUS
2 wijtingfilets (à 150 gram)
citroensap
peper
zout
2 eieren
50 gram bloem
1 deciliter melk
2 eetlepels dille
frituurolie
3 eetlepels mayonaise
tuinkruiden
kappertjes
Snij 2 wijtingfilets (à 150 gram) elk in 4 dikke repen. Besprenkel met wat citroensap. Bestrooi met peper en zout. Maak een dik beslag van 1 ei, 50 gram bloem, 1 deciliter melk en 2 eetlepels fijngeknipte dille. Verhit frituurolie tot 180°C. Haal de visfilet door het beslag en frituur in enkele minuten goudbruin en gaar. Maak er een tartaarsaus bij van 3 eetlepels mayonaise, gemengd met 1 fijngeprakt ei, fijngehakte tuinkruiden en kappertjes.
4 personen
gerechtsoort : visgerecht
bron : Tip Culinair mei 1994
zondag 31 mei 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten