SOETKOEKIES
500 gram cakemeel
1 theelepel bakpoeder
zout
½ theelepel gemalen kruidnagel
½ theelepel gemberpoeder
300 gram bruine suiker
2 eetlepels reuzel
125 gram boter
1 ei
Vermeng 500 gram cakemeel, 1 theelepel bakpoeder, een snuf zout, ½ theelepel gemalen kruidnagel, ½ theelepel gemberpoeder en 300 gram bruine suiker. Werk er 2 eetlepels reuzel en 125 gram boter door, en daarna 1 ei en zoveel lauw water dat het deeg ‘plakt’. Laat het deeg enige uren rusten, rol het daarna uit tot een dikke lap en steek er koekjes uit. (Deze hoeveelheid is genoeg voor circa 85 koekjes.) Bak de koekjes bij 180°C (oven voorverwarmen) in 18 minuten bruin en laat ze afkoelen op een rooster.
8 personen
gebied : Zuid-Afrika
gerechtsoort : gebak
bron : Gall & Gall magazine mei 1996
zondag 31 mei 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten