zondag 29 maart 2020

Aardappelsalade met gerookte zalm (Duitsland)

AARDAPPELSALADE MET GEROOKTE ZALM

600 gram vastkokende aardappels met rode schil
60 gram uien
100 gram komkommer
½ bosje waterkers
½ bosje bieslook
400 gram warm gerookte zalm
grof gemalen zwarte peper

SAUS
3 eetlepels milde witte wijnazijn
4 - 5 eetlepels vleesbouillon
1 theelepel middelscherpe mosterd
zout
versgemalen zwarte peperkorrels
5 - 6 eetlepels zonnebloemolie


Was de aardappels. Kook ze in de schil, pel ze, laat ze iets afkoelen en snijd ze dan in plakjes. Pel de uien en hak ze fijn. Was de komkommer, snijd hem in de lengte in plakjes en dan in blokjes van ½ centimeter.
Maak de waterkers zorgvuldig schoon. Verwijder de dikke steeltjes en verwelkte blaadjes, was de rest en laat zorgvuldig uitlekken. Was de bieslook, snijd de sprietjes in fijne ringetjes en zet tot gebruik weg.
Meng voor de saus in een passende kom de wijnazijn met de bouillon, roer er de mosterd, het zout en de gemalen zwarte peperkorrels door en klop tot het zout is opgelost.
Klop er de olie door en meng er dan voorzichtig de uien, de blokjes komkommer en de plakjes aardappel door. Laat de smaken van de salade 10 minuten intrekken. Ontvel intussen de zalm en pluk hem met de handen uit elkaar in hapklare stukjes. Doe de aardappelsalade over op borden, verdeel er de stukjes zalm op en garneer met een paar blaadjes waterkers. Strooi er de bieslook en wat grof gemalen peper over en dien op.

4 personen

gebied : Duitsland
gerechtsoort : salade

bron : Salades en koude voorgerechten (Koken zonder grenzen) / Angelika Mayr

Geen opmerkingen: