GEKARAMELLISEERDE STOOFPEREN IN WITTE PORT & VENKELSIROOP
10 kleine stoofperen (liefst Gieser Wildeman), geschild, met steeltjes eraan
citroen, schoongeboend en in schijven
3 - 4 blaadjes laurier
een flinke duim gember, in dunne schijfjes
2 kaneelstokjes
2 eetlepels venkelzaad
75 gram suiker
1 fles witte port
150 gram honing
Zet de stoofpeertjes rechtop naast elkaar op de bodem in een wijde pan. Verdeel de rest van de ingrediënten, behalve de honing, erover en breng zachtjes aan de kook. Draai het vuur lager en laat de peertjes 25 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schep de peertjes in een diepe, passende ovenschaal. Kook het overgebleven vocht in de pan nog iets in. Roer de honing erdoor en zeef de saus boven de peertjes. Zet de schaal in de oven en laat de peren daar verder garen. Open de oven zo nu en dan kort om wat saus over de peren te gieten of om de peren voorzichtig om te draaien met 2 lepels. De peren zijn gaar wanneer je er met een scherp mesje makkelijk doorheen kunt prikken. Er mag geen weerstand zijn. Dit is na 45 minuten.
Laat de peren iets afkoelen en schep ze in een glazen schaal. Overgiet ze met de saus uit de ovenschaal en geef er venkelkoek bij.
4 - 5 personen
voedingswaarde : 425 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 40 / 45 minuten
gerechtsoort : nagerecht
bron : Delicious. maart 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten