woensdag 26 februari 2020

Morue aux Épices de Tanzanie (Goutte d’Or, Parijs, Île-de-France, Frankrijk)

MORUE AUX ÉPICES DE TANZANIE (IN KRUIDEN GEBAKKEN KABELJAUW MET KOKOSNOOT, PEPERTJES EN CITROEN)

450 gram kabeljauwfilet
maïzena, om de vis te bestuiven
palmolie, om te bakken

KRUIDENMENGSEL
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel kaneel
1 theelepel korianderzaad, gemalen
1 theelepel tijm, gedroogd
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel zwarte peper, gemalen
1 milliliter cayennepeper

SAUS
2 eetlepels boter
1 sjalotje, fijngehakt
1 knoflookteentje, fijngehakt
100 gram verse spinazie
2 eetlepels peterselie, fijngehakt
2 eetlepels koriander, fijngehakt
300 milliliter kokosmelk
1 eetlepel citroensap
zout


Meng alle ingrediënten voor het kruidenmengsel in een keukenmachine.
Verdeel de vis in porties en bestrooi ze goed met het kruidenmengsel. Zet de vis minimaal 4 uur in de koelkast.
Verhit de boter in een pan op een matig vuur. Bak de sjalot en knoflook tot ze zacht zijn maar nog niet verkleuren. Voeg terwijl je roert de spinazie, peterselie en koriander toe. Voeg dan de kokosmelk toe en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en pureer de saus met een staafmixer. Breng op smaak met zout en citroensap.
Verhit de palmolie in een pan. Bestrooi de vis met de maïzena en bak op hoog vuur tot deze goudbruin kleurt. Serveer de vis met de saus en met komkommer en limoen.

4 personen

gebied : Goutte d’Or, Parijs, Île-de-France, Frankrijk
gerechtsoort : visgerecht

bron : Parijs : Van chèvre chaud tot couscous merguez : Acht Parijse wijken en hun keukens / Danyel Couet

Geen opmerkingen: