woensdag 26 februari 2020

Harengs à la Nantaise (Nantes, Pays de la Loire, Frankrijk)

HARENGS À LA NANTAISE (GEGRILLEERDE HARING MET HOMBOTER)

4 grote haringen, schoongemaakt
olie
peper

HOMBOTER
zout
65 gram haringhom
100 gram boter, zacht geroerd
2 theelepels pittige Dijonmosterd

GARNERING
plakjes citroen
4 takjes kervel


Maak eerst de homboter. Breng een kleine pan water met zout aan het sudderen. Pocheer er de hom 8 tot 10 minuten in. Laat uitlekken en afkoelen.
Klop de hom, boter en mosterd tot een glad mengsel. Druk het mengsel door een zeef en doe het dan in een spuitzak met een stervormig mondje.
Borstel de haringen met olie in. (U kunt desgewenst de koppen en staarten afsnijden.) Grilleer de vis 10 tot 12 minuten. Maal er royaal peper over.
Schik de haringen op een bord en spuit er aan één kant de homboter in krullen langs. Garneer elke haring met plakjes citroen en een takje kervel.

4 personen

gebied : Nantes, Pays de la Loire, Frankrijk
gerechtsoort : visgerecht

bron : Bretagne (Koken in Frankrijk) / Michael Raffael

Geen opmerkingen: