woensdag 26 februari 2020

Merlu aux Pignons (Rousillon, Occitanie, Frankrijk)

MERLU AUX PIGNONS (HEEK MET PIJNBOOMPITTEN)

4 dunne moten heek
2 eetlepels bloem
4 eetlepels olijfolie
sap van een halve citroen
handvol peterselie, gehakt
snufje saffraan
50 gram pijnboompitten
zout


Zout de moten vis, bestuif ze met bloem en bak ze aan beide zijden in wat olijfolie tot ze een mooi kleurtje hebben. Haal ze uit de pan en fruit in de achtergebleven olie de resterende bloem. Zodra dat enigszins kleurt, voeg je het citroensap, de peterselie, de saffraan en de pijnboompitten toe, plus een scheut water, genoeg om er een sauzig geheel van te maken. Laat het onder af en toe roeren vijf minuten pruttelen. Breng op smaak met zout. Leg er vervolgens de moten heek in en laat het op een laag pitje en onder een deksel nog een minuut of vijf garen.

4 personen

bereidingstijd : 25 minuten

gebied : Rousillon, Occitanie, Frankrijk
gerechtsoort : visgerecht

bron : Reiskookboek Frankrijk : Heerlijke recepten voor op de camping en in het vakantiehuis, met ingrediënten uit de streek / Onno Kleyn

Geen opmerkingen: