woensdag 4 december 2019

Sla met tonijn en zwarte olijven

SLA MET TONIJN EN ZWARTE OLIJVEN

1 ei
1 ui
2 tomaten
1 groene paprika
1 blikje tonijn in olie à 200 gram
100 gram haricots verts
16 zwarte olijven
1 krop sla
slasaus (Vinaigrette met radijs of Notensausje met appel)
4 ansjovisfilets


Ei in 10 minuten hard koken. Laten schrikken, pellen en in plakjes snijden. Tomaten wassen en in vieren snijden. Paprika wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden. Tonijn en boontjes afgieten. Tonijn in stukjes verdelen. In kom doen: ui, tomaat, paprika, tonijn, boontjes en olijven. Door elkaar scheppen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Sla wassen en uitslaan. In kommetje slasaus naar keuze maken.
Sla in stukjes scheuren en in schaal doen. Salade erdoor omscheppen. Garneren met ei en ansjovis. Slasaus erover verdelen.

4 personen

voedingswaarde : 235 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 10 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip Kerst 1980

Geen opmerkingen: