woensdag 4 december 2019

Sla met perzik en rode paprika

SLA MET PERZIK EN RODE PAPRIKA

1 ei
1 ui
1 rode paprika
½ literblik perzikschijfjes
1 krop sla
slasaus (Ananassausje met walnoot of Sinaasappelsausje)
10 zwarte olijven


Ei in 10 minuten hard koken. Laten schrikken, pellen en in plakjes snijden. Ui pellen en in ringen snijden. Paprika wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden. In zeef perzikschijfjes laten uitlekken. Sla wassen en uitslaan. In kommetje slasaus naar keuze maken.
Sla in stukjes scheuren en in schaal doen. Erdoor scheppen: ui, paprika, perzik, sla en olijven. Garneren met plakjes ei. Slasaus erover verdelen.

4 personen

voedingswaarde : 165 kcal p.p.
voor- /bereidingstijd : 30 / 10 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip Kerst 1980

Geen opmerkingen: