woensdag 4 december 2019

Gevulde sinaasappel met kip

GEVULDE SINAASAPPEL MET KIP

2 handsinaasappels
½ gegrilleerd haantje
2 eetlepels Grand Marnier
1 pakje knoflook Boursin à 70 gram
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels koffieroom
2 eetlepels gepelde amandelen
1 eetlepel dille


Sinaasappels overdwars halveren. Met grapefruitmesje vruchtvlees voorzichtig lossnijden en eruit scheppen. Witte velletjes verwijderen. In stukjes snijden en in kom doen. Kippenvlees van botjes halen en in blokjes snijden. Door sinaasappelstukjes scheppen. Grand Marnier erover schenken. In kommetje Boursin fijnprakken. Mayonaise en koffieroom erdoor roeren. Amandelen grof hakken.
Op 4 bordjes sinaasappelhelften zetten. Kipmengsel erin scheppen. Boursinsaus erover verdelen. Bestrooien met amandelen en dille.

4 personen

voedingswaarde : 300 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 5 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip Kerst 1980

Geen opmerkingen: