LEIDSE HUTSPOT UIT ZUID-HOLLAND
500 gram kruimige aardappels
zout
1 kilogram panklare hutspotgroenten
250 gram spekblokjes
1 pot witte bonen (720 gram)
versgemalen zwarte peper
Aardappels schillen, wassen en in blokjes snijden. In pan met weinig water en zout aardappels en hutspotgroenten 15 minuten zachtjes koken, af en toe omscheppen. In andere pan spekblokjes in 4 minuten zachtjes uitbakken. Aardappels en hutspotgroenten afgieten. Witte bonen met vocht en spek met vet erdoor scheppen. Hutspot al omscheppend nog 5 minuten zachtjes doorwarmen. Op smaak brengen met zout en peper.
4 personen
voedingswaarde : 475 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Leiden, Zuid-Holland, Nederland
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Allerhande 21 november 1996
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten