GEBAKKEN BANAAN MET HONING-SINAASAPPELSAUS
2 deciliter vers sinaasappelsap
2 - 3 eetlepels honing
2 plakjes gemberwortel of ½ eetlepel gembersiroop
4 bananen
4 eetlepels Malibu (Caribbean white rum met coconut)
(1 eetlepel gemalen kokos)
snufje kaneel
Breng het sinaasappelsap met de honing en de gemberwortel in een niet te grote koekenpan al roerende aan de kook en laat de honing oplossen. pel de bananen en halveer ze in de lengte. leg de bananen in de sinaasappelsaus. Laat de saus een beetje stroperig worden, keer de bananen en laat ze nog even pruttelen. Verwijder de plakjes gember. Verdeel de bananen over borden, schep wat saus erover, lepel wat Malibu over de bananen en strooi er (desgewenst) gemalen kokos en een snuf kaneel over. Serveer direct. Lekker met een bolletje ijs.
4 personen
voedingswaarde : 205 kcal p.p.
bereidingstijd : 5 minuten
gebied : Caribisch Gebied
gerechtsoort : nagerecht
bron : Menu 1 november 1995
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten