ROERGEBAKKEN PAKSOI EN GARNALEN
200 - 250 gram garnalen (gepeld)
1 eetlepel citroensap
2 teentjes knoflook
2 plakjes gemberwortel (of ½ eetlepel gembersiroop)
½ theelepel djinten (gemalen komijn)
1 struik paksoi
1 ui
½ - 1 Spaanse peper
3 eetlepels olie
1 klein bouillonblokje (maggi) (of ¼ bouillontablet)
(1 eetlepel creamed coconut van een blok)
zout
peper
Marineer de garnalen in het citroensap, een uitgeperst teentje knoflook, een fijngesneden plakje gemberwortel en de komijn. Verwijder de voet van de struik paksoi en snijd de stengels in smalle repen. Pel en snipper de ui, de rest van de knoflook, de rest van de gemberwortel en de Spaanse peper.
Verhit de olie in een wok of braadpan en fruit hierin de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de paksoi en de stukjes peper toe en roerbak de groenten eerst op hoog, dan op halfhoog vuur in 5 - 7 minuten beetgaar. Laat het vrijkomende vocht op hoog vuur verdampen. Verkruimel het bouillontablet en schep het met de garnalen en eventueel de kokos door de groenten. Kort al omscheppend verwarmen. Het gerecht met zout en peper op smaak brengen. Direct serveren.
4 personen
voedingswaarde : 270 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 10 minuten
gebied : Caribisch Gebied
gerechtsoort : buffetgerecht
bron : Menu 1 november 1995
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten