zondag 6 oktober 2019

Savooiekool gevuld met kleurige zilvervliesrijst

SAVOOIEKOOL GEVULD MET KLEURIGE ZILVERVLIESRIJST

1 kleine savooiekool
1 kleine rode paprika
250 gram snelkook zilvervliesrijst
zout
2 eetlepels olie
1 blikje maïskorrels, 325 gram
1 blikje doperwtjes met worteltjes, 340 gram


Verwijder de buitenste bladeren van de savooiekool en halveer hem in de lengte. Neem het grootste deel van de binnenbladeren eruit en snijd ze in reepjes. Maak de paprika schoon en snijd ze in blokjes.
Kook de rijst met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de reepjes savooiekool met de blokjes paprika 5 minuten. Voeg de uitgelekte maïskorrels en de uitgelekte doperwtjes met worteltjes toe en laat alles goed warm worden. Meng de rijst erdoor en breng op smaak met peper en zout. Zet de koolschaal op een groot bord en schep het rijstmengsel erin. Lekker bij een gegrilleerde kotelet.

4 personen

voedingswaarde : 455 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 25 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : C1000 Thuis-magazine najaar 1991

Geen opmerkingen: