zondag 6 oktober 2019

Gevulde flapjes met blauwe kaas met peper

GEVULDE FLAPJES MET BLAUWE KAAS MET PEPER

10 plakjes bladerdeeg
4 eetlepels koffiemelk

VULLING
75 gram Danablue
75 gram verse roomkaas met peper


Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijd de plakjes diagonaal of in de lengte doormidden. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Snijd de Danablue in kleine stukjes. Roer de verse roomkaas met peper erdoor.
Schep een eetlepel vulling op de helft van het plakje. Bestrijk de randjes met water en vouw het plakje diagonaal of recht dubbel. Druk de randjes (eventueel met een vork) op elkaar. Bestrijk de buitenkant met de koffiemelk. Leg de flapjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de flapjes 15 minuten in het midden van de oven. Serveer de flapjes warm of koud.

Voor 20 stuks.

voedingswaarde : 175 kcal per stuk
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : borrelhapje

bron : C1000 Thuis-magazine najaar 1991

Geen opmerkingen: