zondag 6 oktober 2019

Basisrecept gevulde flapjes

BASISRECEPT GEVULDE FLAPJES

5 plakjes bladerdeeg
2 eetlepels koffiemelk


Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijd de plakjes diagonaal of in de lengte doormidden. Verwarm de oven voor op 200ºC. Schep een eetlepel vulling op de helft van het plakje. Bestrijk de randjes met water en vouw het plakje diagonaal of recht dubbel. Druk de randjes (eventueel met een vork) op elkaar. Bestrijk de buitenkant met de koffiemelk. Leg de flapjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de flapjes 15 minuten in het midden van de oven. Serveer de flapjes warm of koud.

Voor 10 stuks.

voedingswaarde : 120 kcal per stuk
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : borrelhapje

bron : C1000 Thuis-magazine najaar 1991

Geen opmerkingen: