dinsdag 13 augustus 2019

Chili aardappelen (Chili)

CHILI AARDAPPELEN

4 eetlepels maisolie of boter
1 theelepel mosterdzaad
6 - 8 geschilde aardappelen
peper uit de molen
zout
mespunt chilipoeder
flinke mespunt kerrie
flinke mespunt korianderpoeder
stukje asem, zo groot als een walnoot
2 groene paprika’s
2 eetlepels kokosmeel


Verwarm de olie, strooi er het mosterdzaad in en bak dit, steeds roerende, tot de zaadjes barsten. Neem de pan van het fornuis. Snijd de aardappelen in blokjes van 1½ bij 1½ centimeter. Droog de blokjes aardappel met keukenpapier en bak ze in de olie met mosterdzaad, peper, zout, chilipoeder, kerrie en koriander langzaam mooi van kleur. Doe dan het deksel op de pan en draai de warmtebron zo laag mogelijk. Maak de asem met 4 eetlepels warm water vloeibaar, verwijder vezels en pitjes en doe het asemwater bij de aardappelen. Was en droog de paprika’s, snijd ze overlangs door en verwijder zaadlijsten met zaad. Snijd de paprika’s in smalle repen, stoof deze met de aardappelen gaar. Voeg de kokos toe en wat warm water om aanzetten te voorkomen en serveer de aardappelen met gestoofd vlees en een salade.

4 personen

gebied : Chili
gerechtsoort : aardappelgerecht

bron : De keuken van Noord- en Zuid-Amerika / Corri H. van Donselaar-Dijksterhuis

Geen opmerkingen: