AUBERGINES MACÉRÉES DANS DU LAIT CAILLÉ (AUBERGINES IN YOGHURT)
1,2 kilogram aubergines, geschild en in 1 centimeter dikke schijven gesneden
zout
3 deciliter olijfolie
3 tenen knoflook, geschild
¾ liter dikke yoghurt, een nacht uitgelekt in een met kaasdoek beklede zeef
2 eetlepels verpulverde, gedroogde muntbladeren
Strooi zout over de aubergine en laat die ongeveer 15 minuten staan. Droog de schijven in een doek en bak ze met een paar tegelijk in de olie op een matig vuur tot ze goudkleurig en zacht zijn. Laat ze uitlekken en schik ze op een bord. Stamp de knoflook samen met een snuifje zout fijn en doe het bij de yoghurt. Giet het yoghurtmengsel over de aubergineschijven. Strooi de munt erover en dien op.
4 - 6 personen
gebied : Libanon
gerechtsoort : voorgerecht
bron : L’Art Culinaire Libanais / George N. Rayes in Salades en koude voorgerechten / door de redactie van Time-Life Boeken
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten