zondag 28 juli 2019

Apfelkren (Wenen, Oostenrijk)

APFELKREN (MIERIKSAUS MET APPELEN)

De echte ‘Wener’ eet niet alleen graag runderbouillon, maar ook het malse soepvlees, gecombineerd met allerlei groenten en sausen, wordt door hem buitengewoon gewaardeerd. Favoriet is de mieriksaus met appelen die zowel koud als warm bij soepvlees gegeten wordt.

3 - 4 moesappelen
2 - 3 eetlepels geraspte mierikswortel
een klont boter ter grootte van een walnoot
1 theelepel suiker
het sap van ½ citroen
een stukje citroenschil
1 eetlepel wijnazijn
zout


De moesappelen worden in een beetje water gaargekookt en door een zeef gedrukt. De dunne appelmoes wordt nu met de suiker, wat zout, het stukje citroenschil, het citroensap en de azijn op een laag vuurtje verwarmd. Voor het serveren mengt u er de geraspte mierikswortel en de boter doorheen.

4 personen

gebied : Wenen, Oostenrijk
gerechtsoort : saus

bron : De wereld a la carte : 160 Recepten uit 37 landen / Grete Willinski

Geen opmerkingen: