woensdag 15 mei 2019

Gekruide rabarber-appelcompôte

GEKRUIDE RABARBER-APPELCOMPÔTE

1 kilogram rabarber
1 Spaanse peper
2 appels (Granny Smith)
200 gram suiker
1½ theelepel piment
1 theelepel zwarte peperkorrels


Rabarber schoonmaken, wassen en in stukjes van 3 centimeter snijden. Spaanse peper wassen, halveren, zaadlijst verwijderen en in stukjes snijden. Appels wassen, klokhuizen verwijderen en in dunne schijfjes snijden. In pan 2 eetlepels water, suiker en rabarber doen. Zachtjes aan de kook brengen en suiker laten oplossen. In 10 minuten gaar laten worden. Erdoor scheppen: Spaanse peper, appel, piment en peperkorrels. Overdoen in schaal. Laten afkoelen.

4 personen

voedingswaarde : 500 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Tip mei 1981

Geen opmerkingen: