dinsdag 30 april 2019

Tofuballetjes met Indiase rijst en pinda-kokossaus (India)

TOFUBALLETJES MET INDIASE RIJST EN PINDA-KOKOSSAUS

400 gram basmatirijst
3 eetlepels olie
1 theelepel komijnzaadjes
4 kruidnagels
1 theelepel kardemompoeder
1 theelepel kaneelpoeder
1 theelepel chilipoeder
400 gram tofu
peper
zout
3 tenen knoflook
1 bosje peterselie
1 eetlepel bloem
2 eieren
50 gram paneermeel
3 deciliter water
4 eetlepels geraspte kokos
6 eetlepels pindakaas
sap van 1 citroen
1 theelepel sambal oelek
2 eetlepels mangochutney
olie om te frituren


Kook de rijst 10 minuten en zet hem terzijde. Verhit de olie in een pan en bak de komijnzaadjes, de kruidnagels, het kardemompoeder, kaneel en chilipoeder 1 minuut. Voeg de rijst toe en laat het geheel nog 10 minuten op laag vuur staan. Prak de tofu fijn en roer er wat peper en zout door. Pel de tenen knoflook en pers ze uit boven de tofu. Hak de peterselie fijn en roer die erdoor. Roer de bloem erdoor en vorm er balletjes van. Klop de eieren los, haal de balletjes door het ei en daarna door het paneermeel. Breng het water met de gedroogde kokos aan de kook en voeg al roerend de pindakaas toe. Breng op smaak met citroensap, sambal en mangochutney. Frituur de balletjes in frituurolie van 180°C of in ruim olie in een braadpan. Serveer met de rijst en de pindasaus.

4 personen

voedingswaarde : 790 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten

gebied : India
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Sla! april 1999

Geen opmerkingen: