dinsdag 30 april 2019

Shahi Panir (India)

SHAHI PANIR

5 eetlepels plantaardige olie
6 kruidnagels
2 laurierblaadjes
3 kaneelstokjes
6 kardemoms
200 gram uien, in parten gesneden, gekookt en fijngehakt
40 gram gemberpasta
40 gram knoflookpasta
2 theelepels rode chilipoeder
1 theelepel kurkumapoeder
1 theelepel korianderpoeder
2 theelepels cashewnotenpasta
zout naar smaak
1 kilogram panir, in kleine blokjes gesneden
175 gram Griekse yoghurt
125 gram room
1 ¼ theelepel garam masala
½ theelepel gemalen foelie
3 druppels vetiverolie
mespuntje saffraan, opgelost in 1 eetlepel melk


De olie verhitten in een koekenpan. Kruidnagels, laurierblaadjes, kaneelstokjes en kardemom toevoegen en op matig vuur bakken tot ze beginnen te knetteren. De uien toevoegen en 2 - 3 minuten roerbakken.
Gember- en knoflookpasta’s, chilipoeder, kurkuma, koriander, cashewnotenpasta en zout toevoegen. Vervolgens de blokjes panir erdoor scheppen en onder af en toe roeren 5 minuten meebakken.
De yoghurt en 100 milliliter warm water toevoegen, langzaam aan de kook brengen en stoven tot de olie zich scheidt van de saus.
De hittebron temperen en de room, garam masala, gemalen kardemom, foelie, vetiverolie en het saffraanmengsel erdoor roeren. Hierna direct serveren.
Serveer er een droog groentegerecht en Indiaas brood bij.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 20 / 25 - 30 minuten

gebied : India
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Indiaas : Voor het bereiden van authentieke regionale gerechten vol van smaak en kruidig-pikant / Anne Sheasby

Geen opmerkingen: