zondag 28 april 2019

Channa (India)

CHANNA (KIKKERERWTEN)

225 gram kikkererwten
1,3 liter water
1 theelepel bakmeel
50 gram geklaarde boter of 3 eetlepels olie
1 fijngehakte ui
1 laurierblad
2,5 centimeter kaneelstok
4 zwarte kardamomen
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel ketoembar
1 theelepel chilipoeder
¼ theelepel kurkuma (geelwortel)
5 tomaten, vers of uit blik, fijngehakt
1 - 2 groene pepers in tweeën
zout naar smaak
2 takjes vers fijngehakt korianderblad


Week de erwten een nacht in ¾ liter water met bakpoeder. Laat uitlekken en kook 10 - 12 minuten in een snelkookpan in 6 deciliter water. Giet af en bewaar het vocht. Verhit boter of olie en voeg ui, laurier, kaneel en kardemom toe. Bak 1 - 2 minuten en voeg gember en knoflook toe. Bak 1 minuut en strooi koriander, chili en kurkuma. Roer goed en bak ½ minuut. Voeg tomaten en kikkererwten toe, roer goed en voeg 2 deciliter kooknat toe. Eventueel extra water. Dek af en laat zachtjes 5 - 10 minuten doorkoken. Voeg zout en korianderblad toe. De erwten zijn gaar als u ze tussen duim en wijsvinger fijn kunt knijpen. Anders water toevoegen en door laten koken. Channa is een dikke, natte kerrie. Dien op met kulcha of naan.

4 personen

week- / bereidingstijd : 1 nacht / 20 - 30 minuten

gebied : India
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Indiaas koken / Lalita Ahmed

Geen opmerkingen: