zondag 28 april 2019

Channa Dhal (India)

CHANNA DHAL (KIKKERERWTEN MET KERRIE)

2 eetlepels olie of ghee
2 uien, fijngehakt
2 teentjes knoflook, uitgeperst
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel kurkuma
½ - 1 theelepel chilipoeder
zout
125 gram channa dhal of kikkererwten, geweekt en gekookt
500 gram rode linzen


Verhit de olie of ghee in een pan en fruit de uien en de knoflook tot de uien glazig zien. Voeg de specerijen, wat zout en 2 eetlepels water toe en laat het vocht geheel inkoken.
Roer de channa of kikkererwten en de linzen door de gefruit uien, giet voldoende kokend water in de pan zodat de peulvruchten net onder staan en breng het geheel weer aan de kook. Zet de warmtebron wat lager en laat de dhal zachtjes doorkoken tot de peulvruchten gaar zijn.
Neem de pan van de warmtebron en stamp de dhal met een aardappelstamper.

6 personen

gebied : India
gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : Met liefde bereid : Recepten uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika voor de Westerse keuken / Troth Wells

Geen opmerkingen: