KÜMMELKARTOFFELN (AARDAPPELS MET KARWIJZAAD)
6 kruimige aardappels (à 100 gram)
40 gram boter of margarine
2 eetlepels karwijzaad
½ eetlepel fijn zeezout
Aardappels onder stromend water schoonboenen. Met vork gaatjes in aardappels prikken. In magnetron aardappels op bord in 9 minuten op vol vermogen (700 Watt) gaar laten worden. Aardappels in keukendoek verpakken en 10 minuten laten nagaren.
Intussen in magnetron boter op laagste stand (75 Watt) in 1 minuut laten smelten.
Aardappels in lengte halveren. In kom karwijzaad en zout door elkaar roeren. Aardappels met snijvlak licht in karwijzaadmengsel drukken en met snijkant naar boven op een platte schaal leggen. Op elke aardappelhelft 1 theelepel boter schenken. In magnetron aardappelhelften nog 1 minuut op vol vermogen heet laten worden. Serveren met gebakken schnitzels.
4 personen
voedingswaarde : 210 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Duitsland
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Allerhande maart 1998
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten