donderdag 21 maart 2019

Grüner Kartoffelsalat (Duitsland)

GRÜNER KARTOFFELSALAT (KRUIDIGE AARDAPPELSALADE)

600 gram vastkokende aardappels
2 uien
150 milliliter gevogeltefond
50 gram kappertjes
2 eetlepels (dragon)azijn
mespunt suiker
zout
peper
1 bakje verse basilicum
½ zakje waterkers (à 75 gram)
1 eetlepel olie


Aardappels onder koud stromend water schoonboenen. In pan met 8 deciliter water en zout aardappels in 20 minuten gaarkoken. Intussen uien pellen en fijn snipperen.
Fond aan de kook brengen en ui 3 minuten zachtjes koken. Fond van vuur nemen. Kappertjes met 1 eetlepel vocht en azijn door warme fond roeren. Op smaak brengen met suiker, zout en peper. Blaadjes van basilicum en van helft van waterkers afhalen. Met staafmixer blaadjes met olie en 2 eetlepels fond pureren.
Aardappels afgieten en iets laten afkoelen. Aardappels pellen en in dunne plakjes snijden.
Aardappelschijfjes, gepureerde kruiden en fond door elkaar scheppen en 15 minuten laten staan. Rest van waterkers over schaal verdelen. Aardappelsalade op schaal scheppen.
Serveren met gebakken vis.

4 personen

voedingswaarde : 170 kcal p.p.
bereidingstijd : 55 minuten

gebied : Duitsland
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Allerhande maart 1998

Geen opmerkingen: