woensdag 20 februari 2019

Elouarka bel Godra (Marokko)

ELOUARKA BEL GODRA (TORTILLA MET GROENTEN)

scheutje olie
250 gram champignons, in plakjes
1 ui, in halve ringen
½ rode paprika, in blokjes gesneden
½ groene paprika, in blokjes gesneden
1 grote vleestomaat, in blokjes gesneden
kerriepoeder (naar smaak)
½ envelopje saffraan
peper (naar smaak)
zout (naar smaak)
300 - 400 milliliter water
4 kant-en-klare tortillapannenkoeken


Doe wat olie in een wok of koekenpan. Fruit hierin de champignons, voeg de ui toe en bak het geheel 10 minuten. Voeg de in blokjes gesneden paprika’s toe en bak ze niet te lang (de paprika moet knapperig blijven). Voeg de tomaat, kerriepoeder, saffraan en wat peper en zout toe. Roer alles goed door, voeg het water toe en kook het even goed door.
Laat het mengsel in een vergiet uitlekken. Verwarm de tortilla’s in een koekenpan, ongeveer 15 seconden aan elke kant. Verdeel een kwart van de groenten over elke tortilla en rol ze op.

4 personen

gebied : Marokko
gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : De keuken van Chadia en Latifa : Verhalen en recepten uit het alledaagse Marokkaanse leven / Chadia Dahraoui en Latifa Loukili

Geen opmerkingen: