woensdag 20 februari 2019

Atay maa Chiba (Marokko)

ATAY MAA CHIBA (MAROKKAANSE THEE MET CHIBA)

Atay maa chiba wordt veel gedronken als alternatief voor muntthee en is echt een winterdrankje. Verse munt is namelijk ’s winters niet zo makkelijk te krijgen. Je kunt munt en chiba ook combineren. Beide zijn verkrijgbaar in Marokkaanse winkels.

1 liter water
5 eetlepels suiker
½ eetlepel groente thee
4 kleine takjes chiba, gewassen
1 theelepel oranjebloesemwater


Breng het water aan de kook. Doe de suiker, de groene thee, de chiba en het oranjebloesemwater in een (metalen) vuurvaste theepot. Voeg het kokende water toe. Meng alles goed zodat de suiker oplost. Meng alles goed zodat de suiker oplost. Laat de thee dan nog 5 minuten op laag vuur doorkoken. Vul de glazen tot de helft en serveer meteen.

6 personen

land : Marokko
gerechtsoort : drank

bron : De keuken van Chadia en Latifa : Verhalen en recepten uit het alledaagse Marokkaanse leven / Chadia Dahraoui en Latifa Loukili

Geen opmerkingen: