zondag 15 juli 2018

Gegratineerde tomaatjes met garnalen

GEGRATINEERDE TOMAATJES MET GARNALEN

12 kleine tomaatjes
zout
peper
50 gram zachte kruidenboter
2 eetlepels Parmezaanse kaas
150 gram Noorse garnalen
50 gram postelein


Tomaten wassen. Van bolle kant kapje afsnijden. Met theelepel tomaten uithollen. Binnenkant bestrooien met zout en peper. Tomaten tot gebruik omgekeerd op bord zetten. In kopje kruidenboter en Parmezaanse kaas door elkaar roeren. In zeef garnalen afspoelen en goed laten uitlekken. In elk tomaatje klontje kruidenboter scheppen. Tomaatjes vullen met garnalen. In elk tomaatje 3 garnalen over de rand hangen. Op garnalen 2 theelepels kruidenboter leggen. Tomaten in lage ovenschaal zetten en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Postelein wassen en over 4 bordjes verdelen.
Oven voorverwarmen op 200°C. Tomaten in 20 minuten heet laten worden. Tomaatjes op vier bordjes zetten. Postelein er ter garnering tussen leggen.
Lekker met stokbrood.

4 personen

voedingswaarde : 195 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 40 / 30 minuten

gerechtsoort : tussengerecht

bron : Tip juli 1991

Geen opmerkingen: