zondag 15 juli 2018

Thaise wraps met krab en mie (Thailand)

THAISE WRAPS MET KRAB EN MIE

100 gram (mungbonen)noedels
12 gedroogde rijstvellen met een doorsnede van 22 centimeter
250 gram gekookt krabvlees of surimi, in reepjes
250 gram wortels, in heel dunne reepjes
8 eetlepels fijngesneden korianderblad
4 eetlepels kleine (Thaise) basilicumblaadjes
4 eetlepels zoete chilisaus
2 eetlepels geraspte limoenschil

DIPSAUS
1 theelepel kristalsuiker
4 eetlepels vissaus
2 eetlepels witte wijnazijn
1 kleine rode chilipeper, fijngesneden
2 eetlepels fijngesneden koriander


Los voor de dipsaus de suiker op in 1 ½ deciliter water. Roer de vissaus, azijn, rode peper en koriander erdoor.
Breng voor de wraps water aan de kook. Leg de noedels in een zeef, schenk het kokende water eroverheen en laat ze uitlekken. Leg de rijstvellen een voor een even in lauwwarm water tot ze zacht zijn. Leg ze los van elkaar op een schone theedoek. Schep in het midden wat noedels, krab, wortel, koriander, basilicum, chilisaus en geraspte limoenschil. Vouw de bovenkant over de vulling en rol de rijstvellen vanaf de zijkant op (1 kant blijft open).
Serveer de wraps met het dipsausje.

12 personen

voedingswaarde : 105 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Thailand
gerechtsoort : snack

bron : Tip Culinair juli 2001

Geen opmerkingen: