zondag 15 juli 2018

Bonenmaaltijdsalade met tomaat en roquefort

BONENMAALTIJDSALADE MET TOMAAT EN ROQUEFORT

150 gram sperziebonen
150 gram tuinbonen
zout
2 vleestomaten
1 kleine rode ui
3 eetlepels olie
1 eetlepel rode wijnazijn
½ eetlepel mosterd
1 theelepel honing
1 theelepel tijm
vers gemalen peper
1 blikje kidneybonen (200 gram)
100 gram roquefort
2 takjes peterselie


Kook de schoongemaakte en gewassen sperziebonen 5 minuten in weinig water met zout. Voeg de tuinbonen toe en kook de bonen in nog 7 minuten gaar. Giet ze af. Was de tomaten en snijd ze in vieren. Verwijder het vocht en de pitjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Pel en snipper de ui. Klop een sausje van de olie, de azijn, de mosterd, de honing, de tijm, zout en peper. Giet de kidneybonen af.
Schep de sperziebonen, de tuinbonen, de kidneybonen, de ui en e tomaat door elkaar. Schenk het sausje erover. Verkruimel de roquefort erboven. Maal er peper boven en knip de peterselie erboven fijn.
Lekker met warme pistolets met olijvenpasta.

2 personen

voedingswaarde : 450 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 5 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Menu 14 juli 1993

Geen opmerkingen: