vrijdag 20 april 2018

Konijn in marjoleinsaus (Griekenland)

KONIJN IN MARJOLEINSAUS

1 panklaar konijn
½ kop olijfolie
sap van 2 grote citroenen
1 eetlepel marjolein of peterselie
1 - 2 teentjes knoflook
zout
peper
water of bouillon


Leg het konijn 1 - 2 uur in water met zout om leeg te bloeden. Laten uitlekken en droog maken. Bak het konijn in de zeer hete oven rondom snel bruin (zonder boter of olie). Zet de oven laag. Roer de olijfolie door het citroensap en voeg fijngehakte marjolein, uitgeperste knoflook, zout en peper toe. Schenk het mengsel over het konijn en laat het verder smoren tot het vlees zacht is. Bedruip het konijn regelmatig. Haal het konijn uit de saus. Roer de saus goed door, laat die met wat bloem indikken en voeg wat water of bouillon toe. Dien het konijn op met de saus.

4 personen

gebied : Griekenland
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : De Griekse keuken / Barbara Lüdecke

Geen opmerkingen: