GRAPEFRUITSALADE MET CHAMPIGNONS
2½ rode grapefruit
1 eetlepel (rode-wijn)azijn
zout
peper
1 ½ theelepel paprikapoeder
1 eetlepel olie
1 takje peterselie
1 struikje witlof (75 gram)
1 kropje roodlof (75 gram)
75 gram krulandijvie
6 (grot)champignons
8 zwarte olijven
½ Grapefruit uitpersen. In kommetje doen: 2 eetlepels grapefruitsap, azijn, zout, peper, 1 theelepel paprikapoeder en olie. Peterselie erboven fijnknippen. Tot sausje kloppen. Andere grapefruits zo dik schillen dat witte velletjes mee geschild worden. Met scherp mes partjes tussen vliezen uit snijden. Blaadjes witlof en roodlof van stronkjes lossnijden. Wassen en uitslaan. Krulandijvie wassen en uitslaan. Met keukenpapier champignons schoonvegen.
Champignons in dunne plakjes snijden. Platte schaal bekleden met witlof, roodlof en krulandijvie. Partjes grapefruit erop leggen. Garneren met champignons en olijven. Sausje over salade sprenkelen. Rest van paprikapoeder erover strooien.
4 personen
voedingswaarde : 100 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 5 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Tip maart 1989
donderdag 8 maart 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten