woensdag 11 oktober 2017

Peren-druivensalade

PEREN-DRUIVEN SALADE

2 eetlepels gele rozijnen
1 citroen
1 deciliter druivensap
2 eetlepels witte basterdsuiker
4 eetlepels appelmoes
100 gram witte druiven
100 gram blauwe druiven
2 zachtzure appels
2 handperen


In kommetje met heet water rozijnen 3 minuten wellen. Afgieten. Citroen uitpersen. In glazen schaal doen: rozijnen, citroensap, druivensap, basterdsuiker en appelmoes. Goed vermengen. Druiven wassen en van tros halen. Appels en peren wassen, halveren en klokhuizen verwijderen. In schijfjes snijden. Alle vruchten voorzichtig door appelmoesmengsel scheppen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Salade omscheppen en over 4 schaaltjes verdelen.

4 personen

voedingswaarde : 170 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 2 minuten

gerechtsoort : nagerecht

bron : Tip oktober 1979

Geen opmerkingen: