woensdag 11 oktober 2017

Broccolitaart

BROCCOLITAART

deegbodem naar keuze
zout
600 gram diepvries broccoli
2 eetlepels gepelde amandelen
2 eieren
2 eetlepels koffiemelk
peper
½ theelepel majoraan
80 gram Parmezaanse kaas


Met deegrol deeg uitrollen tot ronde lap met doorsnede 30 centimeter. Springvorm met doorsnede van 24 centimeter invetten. Met deeg bekleden. Oven voorverwarmen op 225°C.
In pan water met zout aan de kook brengen. Broccoli in 10 minuten halfgaar koken. Afgieten. Intussen amandelen fijnhakken. In kom eieren met koffiemelk, zout, peper en majoraan loskloppen. Toevoegen: kaas, bloem en broccoli. Goed door elkaar mengen. Op deegbodem scheppen. In midden van oven in 35 minuten gaar- en goudbruin bakken.

4 personen

voedingswaarde : 255 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Tip oktober 1979

Geen opmerkingen: