woensdag 9 augustus 2017

Salade van flageoletten, tonijn en tomaat (Italië)

SALADE VAN FLAGEOLETTEN, TONIJN EN TOMAAT

460 gram flageoletten, uit blik (eventueel vervangen door witte bonen of limabonen)
175 gram tonijn uit blik
verse kruiden (peterselie, oregano, basilicum of majoraan)
sap van 1 citroen
1,2 deciliter olijfolie
zout
peper
6 - 8 tomaten


De bonen afgieten, afspoelen en in een vergiet laten uitlekken. De tonijn uit laten lekken en in een kom uit elkaar trekken. De kruiden fijnhakken en mengen met citroensap, olie, zout en peper. De bonen bij de tonijn in de kom doen en de dressing er voorzichtig doorheen scheppen. De tonijn niet in al te kleine stukjes breken. De salade op smaak brengen met zout en peper en in het midden van een platte schaal scheppen. De tomaten in dunne schijven snijden en die rond de salade leggen; meteen serveren.

6 - 8 personen

bereidingstijd : 15 minuten

gebied : Italië
gerechtsoort : salade

bron : Italiaans koken : Inspirerende ideeën voor heerlijke maaltijden / REBO Productions

Geen opmerkingen: