woensdag 9 augustus 2017

Kalkoen Marsala (Sicilië, Italië)

KALKOEN MARSALA

4 kalkoenfilets
60 gram boter
1 teentje knoflook
4 ansjovisfilets uit blik, geweekt in melk
4 plakjes mozzarella
kappertjes
2 theelepels gehakte majoraan
1 eetlepel gehakte peterselie
3 eetlepels Marsala
1,4 deciliter slagroom
zout
peper


De kalkoenfilets tussen twee stukken bevochtigd vetvrij papier leggen en met een vleeshamer of deegrol platslaan. De boter in een braadpan verhitten en als ze schuimt de kalkoenfilets met het knoflook hierin enkele minuten aan beide kanten bakken, tot het vlees lichtbruin is; vervolgens uit de pan halen. De ansjovisfilets uit de melk halen, goed afspoelen en op keukenpapier drogen. Een plakje kaas op elke kalkoenfilet leggen, de ansjovis en kappertjes daarover verdelen en met de gehakte kruiden bestrooien. De kalkoenfilets weer in de pan leggen. De kalkoen nog 5 minuten op matig vuur verhitten tot het vlees gaar en de kaas gesmolten is; op een schaal leggen en warm houden. De pan weer op het vuur zetten en de Marsala erin gieten. Het vuur laag zetten. Vervolgens de slagroom er goed doorheen kloppen. Het vuur laag houden en de saus enkele minuten zacht laten koken tot deze dik genoeg is. De saus met zout en peper op smaak brengen en over de kalkoenfilets scheppen.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 25 / 15 minuten

gebied : Sicilië, Italië
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Italiaans koken : Inspirerende ideeën voor heerlijke maaltijden / REBO Productions

Geen opmerkingen: